Flanders Regularity

Flanders Regularity

Start en aankomst te Kortrijk

Als uitvalsbasis kiezen de organisatoren voor de Guldensporenstad Kortrijk. In het historisch kader van ‘Hoeve De Blauwpoorte’ vinden documentencontrole, uitgebreid ontbijt en briefing plaats. Op het einde van de dag bereiken de deelnemers moe maar voldaan, opnieuw het wedstrijdcentrum en wacht hen een uitgebreide receptie met diner. De prijsuitreiking vindt eveneens plaats tijdens het diner.

Adembenemend parcours

Zoals de traditie het wil trakteert Kiwanis Classic Tour de deelnemers op een schitterend parcours. Hoewel de factor competitie toegevoegd wordt voor de categorie “Regularity” blijven adembenemende vergezichten, schitterende (geasfalteerde!) wegen langs kastelen en uitmuntende cateringlocaties één van de paradepaardjes van het evenement.

Roadbook

Het roadbook zal gepresenteerd worden onder de vorm van bol-pijl met afstanden. Een ‘no-nonsense’ roadbook waarbij de regelmatigheidsritten verreden worden door middel van tijdstabellen uitgereikt door de organisatie. De regelmatigheidsritten zijn keurig uitgestippeld in de meest rustige gebieden en afwisseling staat garant. De kortste regelmatigheidsrit is een ‘sprint’ van amper 3 kilometer terwijl de langste beproeving goed is voor ruim 20 kilometer. Ook de ondergrond en de omgeving wisselt voortdurend, een gekend recept van de uitzetters.

TRIPY tijdwaarneming

De tijdwaarneming en veiligheid wordt verzekerd door het TRIPY trackingsysteem. Het systeem heeft niet alleen zijn betrouwbaarheid reeds bewezen tijdens de Monte Carlo Historique, Neige & Glace, Dakar Rally, ING Ardenne Roads, Tour Auto & Ypres Rally® regularity maar biedt eveneens een garantie op zéér snelle & gedetailleerde resultaatverwerking.

Een rit op afgesloten terrein

Als kers op de taart eindigt het evenement met een proef op afgesloten (privé)terrein. De proef zal georganiseerd worden in combinatie met een korte koffiestop. Extra animo dus terwijl U aan het zwoegen bent op de behendigheidsproef en uw collega-rijders toekijken vanuit de koffiestop…

Deelnameprijzen catering all-in

  • 400 € deelname Regularity (2 pers./wagen)
  • 75 € per bijkomend persoon ’s avonds vanaf 18u
  • 550 € als sponsordeelname

Toegelaten voertuigen

Wagens conform de Belgische Wegcode voor het bouwjaar 1975 worden toegelaten tot het evenement. Het totaal aantal voertuigen is beperkt tot 100 deelnemers.

Speciale aandacht voor pre-war voertuigen

De route uitzetters besteden speciale aandacht aan deelnemers met pre-war voertuigen. Een afzonderlijk klassement zal eveneens opgemaakt worden. Prijzen voor volgende categorieën zijn voorzien:
- Pre-War (wagens tot bj 1940)
- Post-War (wagens bj 1940 tot 1960)
- Classic (wagens bj 1960 tot 1975)

Timing van het evenement "Regularity" op zaterdag 13 april 2019
7u00 - 9u00Documentencontrole, conformiteitscontrole, installatie van het trackingsysteem en uitgebreid ontbijt
9u00Verplichte briefing
9u30Ochtendetappe: +/- 150km met 5 regelmatigheidsproeven en aperostop
14u30Middagetappe: +/- 90km met 5 regelmatigheidsproeven, test op afgesloten terrein en koffiestop
18u00Aankomst en uitgebreide receptie en diner
AansluitendPrijsuitreiking
BijlageGrootte
PDF-pictogram Reglement Regularity242.31 KB

Inschrijven voor Regularity?

Klik hier