Ballade

Ballade

LOCATIEDomein hostellerie Klokhof, Sint-Anna 2, 8500 KORTRIJK (GPS: Verruestraat Marke - einde straat)
TIMINGvanaf 9u00

Ontbijt + uitreiking roadbook & deurnummers

vanaf 10u00

Vrije start ochtendetappe (inclusief apero-stop op privé terrein)

vanaf 13u00

Lunch Golf Ter Hille

vanaf 14u30

Vrije start middagetappe (inclusief koffiestop in een rustieke omgeving)

vanaf 17u30Receptie
vanaf 19u00Diner en veiling
DEELNAME375 € per team
ROADBOOK

Bol-pijl met afstanden & herkenningspunten incl. ‘points of view’ & pauzes.

Digitaal Tripy roadbook eveneens beschikbaar!

VOORWAARDEN

Maximaal 100 teams (regularity + ballade)

Max. bouwjaar 1985

START- & FINISHLOCATIE

Hostellerie Klokhof is een 18de eeuwse hoeve omgebouwd tot stijlvol hotel met tuin, bar en restaurant. Het domein ontvangt de deelnemers met een uitgebreid ontbijt terwijl de wagens opgesteld worden op de parking van het domein. Deelnemende voertuigen van de categorie ballade en deelnemende voertuigen van de categorie regularity worden op afzonderlijke parking opgesteld en elke categorie krijgt zijn eigen startprocedure & ‘startrijbaan’!

Het gezellige terras die, zoals de eigenaars van het domein zelf aangeven, in volle zomer dankzij zijn platanen doet denken aan Saint-Tropez, zal de uitvalsbasis zijn voor de receptie als de weergoden ons goed gezind zijn. Het diner, prijsuitreiking & veiling zal plaatsvinden in één van de vernieuwde feestzalen van het domein en wie na de finish wenst te overnachten kan 1 van de 9 beschikbare kamers boeken.

PARCOURS

Ochtendetappe PART I: de Heuvelstreek

We verlaten Kortrijk via een klein stukje snelweg om de bebouwde gebieden zo snel mogelijk achter ons te laten. Vanaf de afrit van de snelweg volgt een glooiende weg met een schitterende vergezicht en zet meteen de toon van het eerste gedeelte van de ochtendetappe. De route neemt je mee naar veelal bekende plekjes in het Heuvelland maar dankzij de terreinkennis van de uitzetters weten we de o zo bekende plekjes toch telkens vanaf een verrassende invalshoek te bereiken. Een oud douane-huisje, die uiteraard opgenomen zal worden in het roadbook zodat u deze unieke locaties zeker niet hoeft te missen, doet ons Frankrijk binnenrijden want ook daar zijn parels van glooiende wegen te vinden.

Ochtendetappe PART II: Bachten de Kupe

Het dorpje Beauvoorde. Een typisch klein dorpje met kasseiwegen en het gelijknamige kasteel van Beauvoorde. Maar vooral bekend dankzij zijn Beauvoorde paté. Niets leukers dus dan een lokale hoeve om te toveren tot apero-stop waarbij een bijhorend stukje paté uiteraard niet mag ontbreken… Na de apero-stop volgt nog een stukje roadbook in het vlakke gebied van “Bachten de Kupe” en een vergeten wegje langs de luchtmachtbasis van Koksijde brengt ons bij de lunchlocatie.

Middagetappe PART I: Slag om de Ijzer

Na de lunch op het prachtige domein Golf Ter Hille kiezen de roadbookmakers opnieuw voor afwisseling. De route begeeft zich oostwaarts in een gebied waar evenveel waterwegen als gewone wegen zijn. We nemen enkele bijzondere ‘points of view’ in de route op alvorens een koffiestop in te lassen op een locatie die de streek typeert.

Middagetappe PART II: The Poppy route

Na koffiestop laten we de Ijzerstreek achter ons en ontdekken we verschillende militaire begraafplaatsen op onze route. Om het grote aantal begraafplaatsen extra te benadrukken hebben we elke begraafplaats die we aandoen ook extra aangegeven in het roadbook. Neem zeker even de tijd om een begraafplaats te bezoeken en geniet van de stilte die de streek overheerst…

Inschrijven voor Ballade?

Klik hier